Preguntes generals

Què és BCNQuiz?

BCNQuiz és un joc cultural per a dispositius mòbils i tablets de descàrrega gratuïta, i que neix amb un clar compromís social amb l’entorn local i amb les institucions públiques i privades de la ciutat.

Quins són els objectius principals de BCNQuiz?

  • Difondre la cultura i el coneixement sobre Barcelona
  • Donar a conèixer la ciutat d’una forma divertida i diferent al llibre convencional
  • Promoure les noves tecnologies entre la ciutadania
  • Dotar Barcelona amb una nova aplicació a la xarxa dirigida als ciutadans

Per a qui és BCNQuiz?

BCNQuiz està dirigit a persones de totes les edats interessades en aprendre i conèixer elements històrics i culturals de la ciutat de Barcelona.

Per quins dispositius està disponible BCNQuiz?

BCNQuiz està disponible en dispositius mòbils i tablets IOS (7 i superiors) i Android (4 i superiors).  L’usuari podrà descarregar l’aplicació de forma totalment gratuïta.

Pots iniciar sessió a BCNQuiz des dels dispositius vulguis – tots al mateix temps. Només has d’introduir el teu nom d’usuari per iniciar sessió a tot arreu i jugar des del dispositiu que prefereixis en cada moment.

Qui hi ha darrere de BCNQuiz?

La idea i el desenvolupament de BCNQuiz és d’Editorial Base. Editorial Base fou fundada l’any 1972 amb un clar compromís en difondre la història i la cultura catalana i és per aquest motiu que la nostra línia editorial va encaminada a publicar llibres d’elevada qualitat científica escrits per especialistes en cada un dels diversos temes històrics i culturals que contribueixin a fer conèixer el nostre país.

Els darrers anys, l’editorial ha diversificat les seves publicacions (infantil, juvenil i narrativa) i amb el mateix objectiu d’arribar a un públic més ampli, posa en marxa una nova línia de producció d’aplicacions culturals per a mòbils i tablets que pretén fer una difusió cultural d’una forma diferent, divertida i lúdica a través de canals allunyats del paper convencional.

Elements bàsics de BCNQuiz

Com es juga?

BCNQuiz és un joc senzill que posa a prova el teu coneixement sobre Barcelona. Et mouràs per diferents rutes de la ciutat i per superar cadascuna d’elles hauràs de passar per deu etapes que corresponen a diversos indrets de la ciutat. Per completar aquestes etapes hauràs de contestar correctament preguntes sobre història, cultura, esport i actualitat. Completaràs una etapa si encertes 10 preguntes seguides. Cada pregunta té quatre possibles respostes i només una és la correcta. Com més ràpid encertis la pregunta, tindràs una major puntuació i obtindràs monedes per bescanviar per comodins. Aconseguiràs arribar al final?

Quantes preguntes té el joc?

Inicialment, el joc té una base de dades de 2.500 preguntes de temàtica diversa: història, política, cultura, esports, geografia, urbanisme, curiositats, novetats o gastronomia, entre moltes altres. D’aquestes 2.500 preguntes, 400 van acompanyades d’una imatge.

Qui ha fet les preguntes?

Totes les preguntes estaran realitzades i supervisades per un equip d’historiadors i experts en la cultura de la ciutat i basades en continguts propis i bibliografia de tot tipus prèviament editada.

Quin és l’objectiu?

L’objectiu és superar totes les rutes, respondre correctament totes les preguntes i acabar convertint-te en un cavaller del BCNQuiz.

Com s’estructura el joc?

El joc s’estructura en 16 rutes. En una ruta hi ha 10 etapes. En una etapa t’apareixeran deu preguntes.

Què és una ruta? I una etapa?

Una ruta és una àrea de la ciutat de Barcelona, com pot ser la Rambla o l’Eixample Esquerra. Aquestes rutes tenen uns punts d’interès cultural i ciutadà, que els anomenarem etapes. En el joc, totes aquestes etapes tenen una descripció perquè puguis saber què és cada un d’aquests llocs. Et recomanem que llegeixis bé totes les descripcions de les etapes, ja que hi trobaràs moltes pistes per respondre correctament les preguntes!

Què són els comodins?

Hi ha quatre comodins que t’ajudaran a avançar durant el joc:

  1. El salta-pregunta: salta a la pregunta següent. (80 monedes)
  2. La bomba: elimina 2 de les 4 respostes possibles. (60 monedes)
  3. El rellotge de sorra: amplia el temps per respondre la pregunta. (30 monedes)
  4. La vida: en cas d’errar et permetrà continuar jugant l’etapa. (120 monedes)

Procura escollir bé quan utilitzar aquests comodins, ja que valen monedes i podries quedar-te’n sense.

Com funciona la puntuació i la classificació?

Cada pregunta s’ha de respondre en menys de 15 segons. Com més ràpid responguis les preguntes, major puntuació rebràs. Cada ruta nova les preguntes adquireixen un major grau de dificultat, i per tant, les respostes correctes valen més punts.

Existeix una puntuació marcada pels Punts Totals de cada jugador. Els Punts Totals són la suma de les millors puntuacions obtingudes en cada etapa, que és el que marcarà la teva posició en la taula de classificats. Per tant, pots repetir una etapa ja superada per aconseguir una major puntuació i escalar posicions.

Hi ha tres classificacions: la general, la mensual i la setmanal, per poder comparar-te amb altres usuaris.

Serveix d’alguna cosa ser el primer en la classificació?

Sí. A part de ser el que en sap més sobre Barcelona, el guanyador de cada mes pot guanyar premis exclusius que anunciarem a les nostre xarxes socials.

Com puc aconseguir monedes sense haver-les de comprar?

Al superar una etapa els punts aconseguits generen monedes, que podràs utilitzar per bescanviar comodins durant el joc. Per tant, si et veus necessitat de monedes i no aconsegueixes superar l’etapa, ves a una ruta ja superada on el nivell és més fàcil i aconsegueix les monedes necessàries.

Puc intercanviar les monedes per alguna cosa que no siguin comodins?

Sí. Editorial Base o les institucions i les empreses que col·laboren amb BCNQuiz podran oferir promocions exclusives per als jugadors que podran ser adquirides a l’apartat “Anar al mercat”.

Com creo un compte per començar a jugar?

Per entrar a BCNQuiz podràs fer-ho accedint-hi amb el teu Facebook (no publicarem mai res a Facebook sense el teu consentiment) o amb el teu correu electrònic.

Per què hauria d’entrar amb el meu Facebook?

Si accedeixes amb el teu Facebook, podràs veure qui dels teus amics de Facebook està jugant i poder competir i comparar els teus resultats amb els seus.

Podré trobar a gent coneguda a BCNQuiz per competir contra ells si no accedeixo amb Facebook?

Sí. BCNQuiz permet agregar els amics cercant-los pel seu nom d’usuari.

Com convido als meus amics?

A l’apartat amics hi ha la opció de compartir BCNQuiz amb els teus contactes de Facebook, fer una piulada a Twitter o enviar un email personalitzat a la persona escollida.

Quin nom d’usuari m’he de posar?

Pots posar-te el nom d’usuari que desitgis sempre i quan no estigui ocupat. Aquests noms d’usuaris estan distribuïts per ordre d’arribada. Amb aquest nom d’usuari apareixeràs en la recerca d’usuaris fent possible que altres usuaris et puguin trobar i enviar una sol·licitud d’amistat.

Puc rebutjar una sol·licitud d’amistat?

Sí. Si algú t’agrega i no vols que aquesta persona vegi les teves puntuacions podràs rebutjar la sol·licitud.

Puc ajudar?

Sí, i tant! BCNQuiz permet a l’usuari proposar preguntes que seran introduïdes en el joc després d’haver sigut revisades.

Si tens moltes preguntes també ens les pots enviar per correu electrònic.

El teu compte

Com tanco sessió?

Per tancar sessió has d’anar al teu Perfil, que trobes en el menú desplegable al clicar al teu nom d’usuari.

Recorda que pots fer servir BCNQuiz en múltiples dispositius. Si tanques sessió, en un dispositiu, en el cas de tenir-lo obert en un altre, aquest seguirà obert. Tingues en compte que tancar sessió no provoca l’eliminació dels teus resultats.

Puc eliminar el meu compte?

Si vols eliminar el teu compte, pots fer-ho al teu Perfil. En esborrar el teu compte estaràs eliminant tots els teus resultats i puntuacions. Un cop realitzada aquesta acció no pot desfer-se.

Què passa si tanco el meu compte?

Tal com hem esmentat a dalt, tota la teva informació serà buidada dels nostres servidors.

Si t’inscrius novament, apareixeràs com un usuari nou i no tindràs els teus historials de puntuacions.

El meu telèfon va ser robat. Què puc fer?

Primer de tot, sentim que et robessin telèfon. En aquest cas et recomanem que accedeixis des d’un altre terminal al teu compte i canviïs la contrasenya accedint al teu Perfil.

Solució de problemes

Tens problemes per iniciar sessió?

Si us plau, assegura’t d’ingressar el teu compte d’email i contrasenya correctes. En el cas d’haver-te oblidat de la contrasenya pots sol·licitar-ne una de nova al lloc indicat.

Tens problemes de notificacions? No reps les sol·licituds d’amistat?

Assegura’t de tenir les notificacions en ON a Configuració.

Revisa que les notificacions estiguin enceses a la configuració del teu telèfon.

Suport de BCNQuiz?

Si tens qualsevol altra pregunta, contacta al Suport de BCNQuiz.

Facebook?

Sí! Tenim una pàgina de Facebook on anirem publicant novetats i informacions dels concursos. Facebook.com/BCNQuizApp

Twitter?

També! Segueix-nos @BCNQuiz